Hoe goede ingrediënten het verschil maken De Italiaanse keuken is een van de beste ter wereld. Dat terwijl het vaak bestaat uit eenvoudige gerechten die u makkelijk thuis zelf kunt klaarmaken. Het geheim ligt dan ook in de kwaliteit van de ingrediënten die u gebruikt. Om topgerechten te maken, begint u al bij de basis: […]
Lees meer-
Feestdagen met een authentieke Italiaanse touch
Een hartverwarmende kerst en een spetterend eindejaar De feestdagen staan alweer voor de deur en wat is er nu fijner dan al het positieve in de wereld te vieren, samen met jouw familie en vrienden? Bij Esclusivo in Heers willen we jou helpen om van de komende feesten een mooi, gezellig én heerlijk festijn te […]
Lees meer -
Duurzame Italiaanse wijn, rechtstreeks van de wijnbouwer
Al eens geproefd van biologische en duurzame wijn? Duurzaam wijn maken is de nieuwe trend, ook in Italië. Het gaat over biologische wijn, zonder toevoegingen, puur natuur, zelfs met paard en kar. Wanneer is een wijn duurzaam? Waar komen onze biologische wijnen vandaan? Een antwoord op deze vragen lees je hier. Wat is biologische […]
Lees meer -
Wat is Grappa?
Wat is “Grappa” ? Grappa is een Italiaanse alcoholische drank die men enkel verkrijgt door most van druiven te destilleren. Wat is de most van druiven? Most van druiven is wat men overhoudt van druiven nadat er wijn van is gemaakt, dus enkel de droge pulp van de druiven (schil, pitjes, uitgeperst vruchtvlees). Kan men grappa […]
Lees meer -
Metodo Classico
De Metodo Classico of méthode traditionnelle wordt gebruikt om champagne of andere mousserende wijnen te maken. Ze heeft tot doel een gisting van wijn in de fles te laten plaatsvinden, waardoor deze mousserend wordt. Daartoe worden verschillende wijnen tot een proto-champagne geassembleerd (de coupage). Vervolgens wordt deze proto-mousserende wijn op fles getrokken en wordt aan […]
Lees meer -
Biologische versus biodynamische wijnen
Biologische en biodynamische wijnen zijn niet langer uit ons leven weg te denken. Steeds meer wijndomeinen schakelen over op biologische of biodynamische wijnbouw, supermarkten bieden biowijnen aan, zelfs toprestaurants pakken ermee uit. Maar welk verschil is er nu tussen “bio” en “biodynamisch”? En hoe natuurlijk zijn die wijnen eigenlijk? In de jaren 1960 brak de […]
Lees meer -
Pisoni: Biodynamische wijnen van Trentino
Biodynamische wijnen van Trentino… producten gemaakt volgens de wetten van de natuur. Bij Pisoni zijn ze van mening dat er niets wordt bereikt door middel van geweld tegen de vitale krachten van de natuur. Dit is de reden waarom ze op hun plantages in de Valle dei Laghi altijd de principes van biodynamica hebben toegepast, die erin bestaan de maankalender te […]
Lees meer